6/13/2007

LES NOVES FORMES D'ESCLAVITUD

Des que la Humanitat és "civilitzada", pateix un càncer social, un d'aquests càncers certament difícils de curar doncs, amb el pas de la Història, aquest ha anat evolucionant cap a formes més malignes. És l'esclavitud.

Els egipcis ja tenien esclaus, entre els que es comptaven els hebreus. Tal cosa feia també l'Imperi Romà amb ciutadans dels paísos que conquerien, i que prenien com a presoners, sotmetent-los a la seva voluntat.

A l'Edat Mitjana, amb el feudalisme, els pagesos eren autèntics esclaus dels senyors feudals, persones sense cap ni un mirament per la vida d'aquells servents, als que cobraven "cens", és a dir, que del poc que en ocasions la terra donava, la part del lleó era pel senyor, que disposava gairebé lliurement dels servents.

Amb el colonialisme, l'esclavitud es va practicar amb habitants del Continent Africà, que es portaven en massa cap als Estats Units, a treballar en l'agricultura o ramaderia, en condicions pèssimes i, també sotmesos a la voluntat de senyors, no feudals, si no colonials, d'orígen europeiu que anaven allà a "fer les Amèriques",segons es deia llavors.

En el recent estrenat segle XXI i, malgrat la democràcia que regna a molts paísos, el càncer de l'esclavitud no ha desaparegut, adquirint formes més cruentes, com l'explotació infantil que, en molts paísos, arriba a ser molt greu.

El dimarts, dia 12 del present Juny, es celebrava el Dia Mundial per la LLuita contra el treball infantil. La Internacional de l'Educació afirmava a Brusel·les que uns 200 milions d'infants pateixen aquesta esclavitud a tot el Món.

És possiblke que, en els temps que correm, paísos que, segons afirmen els seus mandataris, tenen tecnologia per tal de desenvolupar una bomba atòmica, practiquin encara aquest tipus d'esclavatge amb els seus infants?. No seria millor no tenir tant armament inútil i els diners utilitzar-los per educar els infants, per fer d'ells homes i dones de profit?.