8/05/2007

LES MALALTIES TABÚ

Vivim en una època en la que la majoria de malalties estàn ja vençudes, ja sigui mitjançant potentíssimes vacunes, ja mitjançant avançadíssimes tecnologies quirúrgiques.

Hi ha, però, algunes malalties que, possiblement per desinformació de les persones, encara estàn essent d'alguna manera "tabuitzades", tal i com passabva en temps antics amb dolències com la lepra, avui superable.

I és que, a més de tabuitzar-les, algunes persones, per tal de no citar mals com ara la mateixa SIDA, les anomenen "mals de moda", una frase feta que, en certa manera, "tapa" el que pot significar el fet de desconèixer aquest tipus de malalties..

Hi ha també un altre tipus de malalties, noves com la fibromiàlgia o la fatiga crònica, dolències que, per la seva dificultat de diagnòstic, també són qualificades, no ja de "mals de moda", si no de "comèdia" per part de persones desconeixedores de les mateixes dolències.

El mateix passa avui encara, amb malalties com les depressions, fruit inequívoc de la nostra agitadíssima societat, que encara són titllades també de "comèdia", malgrat el que pels qui les pateixen, suposa això.

Les persones en general, hauriem de ser més solidàries amb aquells qui pateixen malalties de difícil diagnòstic, difícil curació o fruit de l'estrés de la nostra vida social, doncs tampoc es tracta de frivolitzar amb les malalties.

Cal que recordem que tots ens podem posar malalts en qualsevol moment de la nostra vida, i no s'hi val allò de dir "D'aquesta aigua no en beuré"

0 Comments:

Post a Comment

<< Home